Інформація про проведену роботу в умовах карантину

Інформація про проведену роботу в умовах карантину
педагогічних працівників ДНЗ (ясел-садка) «Золотий ключик»
за квітень 2020 року

Згідно наказу управління освіти №85 від 12.03.2020р. Калуської міської ради про призупинення навчального процесу в закладах освіти та наказу директора ДНЗ про дистанційну роботу педагоги закладу працюють відповідно до складених індивідуальних планів роботи. Адміністрацією закладу та педагогами опрацьовано рекомендації МОН України про дистанційну освіту. Вихователі усіх 10 вікових груп створили вайбер групи, учасниками яких є батьки та вихователі.
Створено і чат «Золотий ключик», учасниками якого є педагоги закладу, які діляться цікавими ідеями, посиланнями інтернет ресурсів для використання матеріалів у роботі з батьками та дітьми. Вихователь-методист надає вихователям консультації щодо складання планів роботи, роботи з батьками у вайбер-групах. Підготувала і поширила пам’ятку-інфографіку для педагогів, батьків: «Як діяти, щоб не захворіти на коронавірус», поради для батьків щодо занять з дітьми на час карантину. Підготувала картки моніторингу для дошкільників молодшого, середнього та старшого дошкільного віку згідно освітніх ліній: «Мовлення дитини», «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі», консультацію для вихователів на тему: «Квест-технологія: гра, пошук, дослідження», анкету щодо пропозицій до річного плану. Разом з директором закладу провели атестацію педагогічних працівників в онлайн-режимі. Працює над підвищенням свого фахового рівня, зокрема брала участь в перегляді вебінарів на порталі Педрада: «Як організувати методичну роботу в дитсадку віддалено» (09.04.2020 р.), «Як забезпечити пожежну безпеку та цивільний захист на підприємстві у період надзвичайної ситуації та карантину»(14.04.2020р.).
Шлемкевич Н.В., практичний психолог закладу постійно веде просвітницьку роботу щодо психологічного комфорту в умовах карантину, пропонуючи педагогам та батькам цікаві матеріали для роботи з дітьми. Вона активний організатор та учасник арт-марафону, який допоміг урізноманітнити перебування з дітьми вдома, подбати про позитивний емоційний фон в родинному колі, пізнати себе та найближчих через творчість. Надія Володимирівна взяла участь у програмі «Актуальне інтерв’ю» на Калуському телебаченні, де поділилася інформацією про те, як уникнути стресів і психологічної кризи під час карантину.
Вихователі груп раннього віку постійно діляться про роботу з батьками у своїх вайбер-групах. Зокрема, Васюнець А.М. пропонує адреси посилань цікавих сайтів для діток та різноманітні пізнавальні мультфільми , аудіо казки, ігри, відео-завдання «Цікавинка», «Загадки» та ін., консультації на тему: «Як розважити дітей під час карантину» Брала участь у вебінарі «Ігри на розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного та молодшого шкільного віку». Левченко О.П. та Качмарик Т.Р. пропонують відео заняття для малюків щодо художньо-продуктивної діяльності, розвиваючі уроки: «Вчимо назви пальчиків», «Вчимося малювати», виставляють дитячі роботи, пропонують рекомендації для батьків: «Як розповідати дітям про коронавірус» та ін. Вихователі поповнили дидактичний матеріал, підготували добірку віршів про весну, лічилок. Левченко О.П. підготувала добірку матеріалів до теми: «Інноваційні технології в зображувальній діяльності».
Вихователі молодших груп пропонують матеріали для роботи з дітьми безпосередньо у своїх вайбер-групах. Борня С.Б., Макарчук О.О. поповнили дидактичний матеріал щодо занять з математики та мовлення, підготували перспективний план роботи з дітьми молодшого дошкільного віку.Стрільчук Н.С. приймала участь у перегляді вебінарів: «Навчаємо дітей розповідати:нові підходи» Н.Гавриш, «Ігри на розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного та молодшого шкільного віку», «Розвиток творчих здібностей дітей в умовах ДНЗ». Виготовила демонстраційний матеріал для занять з конструювання з паперу та ПДД («Великоднє диво»). Вихователь Брич А.Й. поширила пам’ятку для батьків «Родина на карантині», підготувала матеріал для педагогічних читань «Дошкільник і книжка: щоб знайомство було вдалим», була учасником вебінару «Методичні розробки для навчання та розвитку дітей дошкільного віку», 5-денного марафону «Нейроігри».
Вихователі середніх та старших груп працюють теж безпосередньо у своїх вайбер-групах, розміщуючи цікаві матеріали для роботи з дітьми. Зокрема до Великодня запропонували батькам переглянути відео «Шість великодніх мультфільмів для дітей», «Пригоди Писаночки» та ін., виготовити з дітьми поробки, намалювати малюнки. Фотографії дітей з їх роботами на своїй сторінці у facebookрозмістила вихователь старшої групи Ляхович В.В. Кирик Н.Й. та Ляхович В.В. роздрукували «Вірші про весну»(мнемотехніка), сюжетні малюнки для занять з мовлення, народознавства. Вихователі Чигура С.М. та Ляхович В.В. взяли участь у вебінарі«Методичні розробки для навчання та розвитку дітей дошкільного віку». Рібун Н.В. та Лесюк С.М. в групі поширили поради для батьків майбутніх першокласників, підготували конспекти занять екологічного змісту. Романів Н.Д. та Третяк Т.М. провели з дітьми відео-заняття: «Завдання для малят», та гімнастику «Спортивна математика». Романів Н.Д. виготовила дид. ігри: «Склади малюнок з геометричних фігур», «Цифри-сусіди». Поповнила картотеку дидактичних ігор: «Склади за зразком», «Ягоди, овочі, фрукти», «Якої пташки бракує?», «Мнемоквадрати», підготувала конспект заняття «Допоможемо казковим героям»(виховання у дітей доброзичливості). Третяк Т.Л. підготувала перспективне планування з пошуково-дослідницької діяльності, поширила поради для батьків: «Кращі дитячі ігри для приміщень», упорядкувала папку з дидактичним матеріалом для занять з валеології. Березовська Г.В. взяла участь у вебінарі «Організація навчання та дозвілля під час карантину: корисні поради», організувала у вайбер-групі виставку творчих робіт дітей, разом із музичним керівником підібрала музичний репертуар до випускного свята тощо. Бичків З.Є. підібрала і виготовила інтелектуальні ігри з використанням ТРВЗ для дітей старшої групи, дид. гру з теми «Космос». Ніжеловська Г.П. та Іваськів Н.І. поширюють у своїй вайбер-групі пізнавальні мультики, «Цікавинка» (цікаві завдання для дітей). Іваськів Н.І. організовує виставки дитячих робіт. Ніжеловська Г.П. виготовила дидактичні ігри для розвитку логічного мислення, розвитку мовлення – «Потяг довгих і коротких слів», «Протилежності» (слова-антоніми).Керівник гуртка англійської мови Будзович Ю.І. теж долучилася до дистанційної роботи з дітьми, пропонуючи за допомогою цікавих розмальовок пригадати кольори, прослухати дитячі пісеньки англійською, запропонувала посилання цікавих розробок, ігор для розвитку дітей.
Долучаються до роботи і музичні керівники та інструктор з фізкультури. Зокрема, Феняк Г.В. запропонувала поширити музичні фізкультхвилинки для дітей, збірник дитячих пісеньок для вивчення, музичне заняття «Сходинками музики». Олексин С.М. запропонувала розучити з дітьми Великодні дитячі пісеньки. Музичні керівники підготували сценарії випускного свята (Феняк Г.В.) та родинного свята (Олексин С.М.). Інструктор з фізкультури Брич В.С. поновила картотеку комплексів ранкової гімнастики та гімнастики пробудження, народних ігор, підібрала музику до виконання вправ, ігор, занять тощо, порекомендувала у вайбер-групі, як організовувати рухову діяльність вдома.
З 21.04.по 24.04.2020 в дистанційному режимі проведено Тиждень безпеки життєдіяльності. Всі педагоги активно долучилися до організації цього тижня, пропонуючи цікаві та повчальні казки, мультфільми, консультації для батьків згідно запропонованої тематики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Solve : *
20 × 8 =